KOKEND WATER KRAAN 2018-06-07T15:18:54+00:00
koken water kraan tips

Waar op te letten bij de aanschaf van een kokend water kraan.

Met een kokend water kraan hoeft u nooit meer te wachten op kokend water en maakt u een kopje thee in enkele seconden!

Altijd direct kokend water

Water koken is altijd al één van de basisprincipes in de keuken geweest. Een kokend water kraan geeft u direct beschikking over kokend water zodat u hier niet meer langer op hoeft te wachten .

Oftewel een kopje thee zetten, cup a soup verwarmen of oploskoffie maken in enkele seconden.

Voordelen:

Een waterkoker is momenteel nog de meest gebruikte methode om water aan de kook te brengen. Dit duurt langer dan bij een kokend water kraan, die u direct kokend water geeft. Een kokend water kraan heeft dus niet alleen de snelheid als voordeel maar is bovendien ook energie zuiniger.

Hoe werkt een kokend water kraan:

Een kokend water kraan staat altijd direct in verbinding met een eigen boiler / reservoir. Dit reservoir staat onder druk waardoor het water rond de 100 °C gehouden kan worden en u direct beschikking heeft over kokend water.

kokend water kraan kopenVerschillende soorten:

Er bestaan grofweg gezegd drie type kokend water kranen.

De losse kokend water kraan

De losse kokend water kraan, ook wel MONO genoemd, is zoals de naam doet vermoeden een losse kraan naast uw normale kraan. Deze kranen zijn direct aangesloten op een kokend water reservoir en bieden enkel kokend water. Tegenwoordig worden deze kranen regelmatig in kantoorpanden geplaatst omdat deze over het algemeen worden gebruikt om snel thee te zetten.

3 in 1 kokend water kraan

De 3 in 1 kokend water kraan is een kraan die u beschikking geeft over koud warm en kokend water. Dit is over het algemeen de meest voorkomende kokend watr kraan voor in huis. De 3 in 1 kraan bespaart ruimte en is makkelijk bedienbaar.

3 in 1 kokend water kraan met flexibel einde

De 3 in 1 kokend water kraan met flexibel einde is de ideale oplossing wanneer u bijvoorbeeld beschikt over een dubbele wasbak of gewoon opzoek bent naar meer bewegingsruimte.

Boiler capaciteit:

De boilercapaciteit is een belangrijk punt om op te letten. Deze geeft aan over hoevel water u beschikt. De meeste kokend water kranen hebben een boiler capaciteit van rond de 5 liter. Bedankt dus goed voor u over gaat op een aankoop hoeveel water u nodig heeft.

Veiligheid:

Een kokend water kraan klinkt heel gevaarlijk maar in werkelijkheid zijn deze een stuk minder gevaarlijk dan een waterkoker. Alle kokend water kranen zijn voorzien van een kindveilig hangreep. Daarnaast is de straal uit de kraan opgebouwd uit kleine condensdruppels en dus geen massieve straal. Dat zorgt voor een reflex bij aanraking en dus minimale verbranding.

Merk:

Er zijn verschillende aanbieders op de markt. De populairste zijn Quooker, Grohe Red en Franke. Het is altijd verstandig om een keukenkraan te kopen van geode kwaliteit. Een keukenkraan is een opbject wat over het algemeen ruim 10 jaar moet meegaan. Lees hier meer over.

Conclusie:

Een kokend water kraan is absoluut een goede aanschaf. Tijd en energie besparend! Ga opzoek naar een goed merk, zo bent u zeker van meer duurzaamheid en goede garantie. Grohe Red en Franke zijn over het algemeen iets scherper geprijst dan Quooker. Bedenk wel dat een kokend water kraan ook aangesloten moet worden en hier vaak iets meer kosten bij komen kijken dan bij het aansluiten van een normale kraan. Als u zelf handig bent dan kunt u onderstaand filmpje volgen voor de installatie van een Grohe kokend water kraan.   Op onze voorpagina hebben wij een voorbeeld gegeven van een bedrijf die deze zorgen uit handen neemt hier kunt u namelijk een kokend water kranen kopen inclusief montage. Wanneer u de kraan liever niet zelf aansluit is het raadzaam om dit door een erkend monteur te laten doen. Klik hier om het artikel; keukenkraan vervangen te lezen.