HOGEDRUKREINIGER 2017-07-03T20:34:15+00:00
Hogedrukreiniger kopen

Een hogedrukreiniger kopen

Een hogedrukreiniger is het ideale stuk gereedschap om hardnekkig vuil van bijvoorbeeld uw tuintegels te verwijderen.

Wat doet een hogedrukreiniger?

De meeste hogedrukreinigers zijn draagbaar, voorzien van wieltjes en makkelijk aan te sluiten op uw tuinslang. Nadat u alles heeft aangesloten kan de reiniger middels de ingebouwde pomp een hoge druk creëren. Deze druk zorgt voor een krachtige straal waarmee u vuil van harde oppervlakten af kunt spuiten. Het is dan ook een graag gebruikt gereedschap voor het schoonmaken van o.a. tuintegels, auto’s, gevels, fietsen, motoren etc.

Maar welke hogedrukreiniger is geschikt voor uw doel?

Waarhogedrukreiniger kopen gaat u de hogedrukspuit voor gebruiken?

Het wassen van een auto of motor vereist een andere schoonmaak kracht dan bijvoorbeeld het schoon spuiten van uw tuintegels of gevel. Omdat er nogal veel
verschil in het aantal bar zit is het dus verstandig om te kijken waar u de hogedrukspuit voor gaat gebruiken. Daarnaast wordt e rook onderscheidt gemaakt in het aantal hulpstukken. Wanneer u uw auto wilt afspuiten kan een mondstuk met borstel een ideal hulpmiddel zijn. Wanneer u dit complete in een serie koopt bent u vaak goedkoper uit dan wanneer de mondstukken later apart moet aanschaffen.

120 bar

Voor veel dingen heeft u niet de hoogste kracht nodig. Het schoonmaken van een fiets tuinmeubel, motorfiets of scooter kan bijvoorbeeld heel goed met een hogedrukspuit tot 120 bar.

Wanneer u uw auto wilt afspuiten is het ook raadzaam om een niet al te krachtige straal te gebruiken. Zo voorkomt u het vormen van krassen in uw laklaag. Ook is het handig om in dit geval een roterende wasborstel te gebruiken. Controleer dus van te voren of deze bij de hogedrukreiniger inbegrepen zit.

130 bar

Een schutting wordt door de jaren heen bloot gesteld aan meerdere weersomstandigheden en kan een behoorlijk vuil laag bevatten. Het is verstandig om hier minimal 130 bar voor te gebruiken zodat u met enig gemak de groene aanslag van uw schutting kunt verwijderen.

 140 bar

Het schoonmaken van een camper of caravan is vaak iets moeilijker en vereist meer kracht. Ook metselwerk of een terras laat zich vaak niet simpel schoonmaken. Voor het beste reultaat adviseren wij in dit geval een hogedrukspuit te gebruiken met minimaal 140 bar. Wanneer het oppervlakte krasgevoelig is gebruik de hogedrukspuit dan in combinatie met een krasvrije en reinigende schoonmaak borstel.

150 bar

150 bar en hoger wordt vaak proffesioneel gebruikt of voor het schoonmaken van bijvoorbeeld zwembaden.

De Prijs

Hogedrukreinigers zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorien. Dit hangt samen met verschillende factoren zoals; het merk, de hoeveelheid bar, de opzetstukken en de lengte van het snoer. De vanaf prijs ligt rondom de €90 voor een instapmodel, tot €500 voor de “heavy-duty” modellen. Duurdere machines zijn over het algemeen krachtiger of voorzien van meerdere accessoires

Aanschaf en conclusie

Welke hoegedrukreiniger past het best bij u?hogedrukreiniger kopen

  • Bedenk waar u de hogedrukspuit voor gaat gebruiken?
  • Heeft u te maken met hardnekkig vuil?
  • Welke accessoires en hulpstukken heeft u hiervoor nodig?
  • Hoe groot is het oppervlakte? Oftewel heeft u een lang snoer nodig?
  • Wat is uw budget?

Huren

Het aanschaffen van ene hogedrukreiniger is vaak een grote uitgaven in verhouding tot hoe vaak u de reiniger gebruikt. Daarnaast nemen ze veel plaats in beslag wat niet altijd even handig is.

Verschillende bouwmarkten en verhuurbedrijven verhuren hogedrukreinigers voor een ongeveer €25 per dag. Wanneer u dus maar 1 keer per jaar een hogedrukreiniger gebruikt, is dit zeker de moeite waard om over na te denken.

Heeft u nog vragen over de aanschaf van een hogedrukreiniger of komt u er niet helemaal uit? Kijk dan ook eens op de website van Karcher of neem hier contact met ons op.